Anvisningar och tips

KUNGS-reflexer

Ge andra en chans att se dig i tid – ta på dig en reflex!

I höst- och vintermörkret är det bra att alltid ha på sig reflex när man rör sig ute på vägarna. Även bilister bör ha reflex med sig i bilen; bilen kan gå sönder eller så kan du bli överraskad av dåligt väder; om du reparerar eller knuffar bilen är det bra att synas för andra bilister. Reflexen skall fästas så att den hänger fritt på höger sida av plagget, cirka 50 cm från markytan. Reflexen skall synas både framåt och bakåt.

KUNGS-reflexerna är CE-godkända. De är tillräckligt stora och deras reflexionsförmåga är god. Dessutom tål de vädrets växlingar och är vattentäta.

Aqua-Away-torkare

Du bör alltid torka bilen efter tvätt, annars kan vattendropparna vid solsken bränna märken i färgen. Som en del av KUNGS-serien har vi nu utvecklat en ny, praktisk torkare för torkning av bilen: Aqua-Away.
Med Aqua-away kan du torka både jämna och välvda ytor. Torkarens böjda form följer med i formen på ytan som skall torkas och ger ett bra slutresultat. Det formade skaftet ger ett bra grepp.
Det finskdesignade och framställda gummimaterialet i torkaren har en bra slitstyrka. Dessutom tål det högklassiga materialet både kemikalier och väder bra.

KUNGS-reflexväst som skydd i mörkret

Reflexvästen är en ovärderlig säkerhet i mörker. Den gör att du syns både på promenader, jogging-, cykel- eller ridturer. Förvara även reflexvästen i bilen ifall bilen går sönder. Västen är av 100 procent fluorescerande polyester och fästs enkelt med kardborreband.
Den CE-godkända reflexvästen uppfyller kraven i enlighet med standard EN 471 klass 2 vad gäller synlighet och reflexion, så den är även lämplig för yrkesanvändning. Reflexvästen finns i en rejäl storlek och den träs enkelt på ytterkläderna. Västen är förpackad i en liten väska som enkelt kan förvaras i t.ex. bilen.